perjantai 20. kesäkuuta 2008

Summertime Blues

Pitäkää ruuhkanne, sateenne, telttanne, kokkonne, lemmentaikanne, hyttysenpuremanne, tanssilavanne, hilpeä nousuhumalanne ja kitkerä krapulanne. Nauttikaa sateen ropinasta telttakangasta vasten, souturetkistä usvaisilla järvillä, polttavan viinan maustamista kylmähuulisista suudelmista, kaipaavista katseista vastarannalle tai meren yli, palavan puun paukkeesta ja ritinästä, kuulaan kesäillan viileästä kosketuksesta löylynpolttamalla iholla.

Minä vietän tämän juhannuksen rattoisasti töissä. Kun katson nyt ulos ikkunasta, se ei tunnu läheskään yhtä huonolta asialta kuin esimerkiksi eilen, kun aurinko vielä suvaitsi näyttäytyä.

Tällaiselle hiipivälle humalikolle, piilotetulle pulsulle taitaa olla muutenkin vain hyväksi viettää edes yksi juhlapyhä vuodessa edes suhteellisen selvin päin. Sitä paitsi juhannuksen tuskaisen työputken jälkeen alkaa kauan odotettu loma.

Juhannustunnelmaa voi toki yrittää virittää myös töissä. Sovimme jo Anan kanssa, että voimme soitella toisillemme teeskenneltyjä kännipuheluita, joissa vakuutamme kuinka hauskaa meillä on ja kuinka humalassa olemmekaan.

Ajattelin myös rakentaa saunan työpaikan tupakkahuoneeseen ja rentoutua tervanhuuruisissa löylyissä Ukon malja kädessäni. Kasaan vanhoista lehdistä ja puisista huonekaluista kokon toimituksen lattialle ja tanssin liekkien ympärillä villiä juhannustanssia, kalvotusseilla piirretyt taikakuviot alastonta kehoani koristaen.

Ei kommentteja: