maanantai 16. kesäkuuta 2008

Tämän takia ei kannata lukea uusisuomi.fi:tä.

Maanantai-illan kunniaksi alkoi hieman vituttaa. Tässä pari syytä.

1. Tästä aiheesta Harmaa hattukin kirjoitti

Netin uutissivustojen kamppailu lukijoista on edennyt jo siihen pisteeseen, ettei likaisia keinojakaan kaihdeta. Uusin villitys on tehdä otsikoista niin ”houkuttelevia”, että satunnaisen surffaajan on suorastaan pakko klikata juttu auki. Syynä on tietenkin se, että klikkaukset ovat verkkolehdille tärkein lukijamäärien mittari. Näitä lukuja myös esitellään mainostajille, joilta verkkolehdet saavat tulonsa. Yksinkertaista, rakas Watson.

Varsin yleinen tapa kalastella lukijoita on lisätä varsinaisen otsikon perään Katso kuvat! tai Katso video! Ainakin kuvien pitäisi käsittääkseni olla aika lailla itsestäänselvyys useimmissa uutisjutuissa. Toinen, huomattavasti ärsyttävämpi tapa on tehdä otsikosta niin hämärä, ettei siitä voi mitenkään päätellä, mistä jutussa on kyse. Useimmiten tällaisen hämäysotsikon takaa paljastuu tylsä ja mitäänsanomaton juttu. Mutta hei! Sillä ei ole mitään väliä, lukeeko kukaan juttuja. Tärkeintä on, että mahdollisimman moni klik-klik-klikkaa!

Erityisesti epämääräisessä otsikoinnissa näyttää kunnostautuneen uusisuomi.fi, mutta eivätköhän muutkin verkkolehdet seuraa pian perässä. Tulevaisuudessa lehdet jättävät jutut kirjoittamatta, sillä säästyyhän siinä paljon rahaa ja vaivaa, jos pelkillä otsikoilla voi kerätä valtavat lukijamäärät! Klik!

Tässä pari uusisuomi.fi:n otsikkoa viime ajoilta:

Huh, mikä säätyttö – katso kuva!
Tämä varusmies teki historiaa
Täältä puuttuu Tarja Halonen (mitä vittua?)
Tänään kannattaa katsoa televisiota
Tämä maali pisti EM-kisat sekaisin – katso video (pitäisi olla ”pani EM-kisat sekaisin”, vitun urpot, enää ei olla ala-asteella)
Tässäkö elämän eliksiiri?
Tämä pusuhuuli on tyylikkäin nainen
Tämän takia vaimolle tai tyttöystävälle pitää hankkia Wii Fit

2. Keskustapuolue

Peräkylien mafiapuolue järjesti viime viikonloppuna puoluekokouksen Joensuussa, mutta lanta haisi Helsinkiin saakka. Kokouksessa vaalirahoituskohulle jo naureskeltiin kepeään sävyyn. Etelän suurten kaupunkien lehdistön salaliittohan koko kohun takana on, ei tässä sen kummempaa, vai mitä poijjaat, eiköhän mennä ottamaan pienet napanderit tuonne tanssilavan taakse, ja kattellaan samalla vähän niitä taulukauppoja, eikös juu.

Haluaisin kovasti tietää, miten mediasta on yhtäkkiä tullut syypää kaikkiin (keskustalais)poliitikkojen kömmähdyksiin? Saanko minäkin syyttää mediaa siitä, että ollessani viimeksi humalassa hukkasin vaatteeni ja oksensin kengilleni?

Helluntailaisjunttien kansoittama kokous myös päätti hartaushetkiensä välillä tyrmätä samaa sukupuolta olevien parien adoptio-oikeuden. Sinänsä ei ole yllättävää, että peräkammarin poikia ärsyttää homojen oikeuksien lisääminen. Olisin minäkin katkera, jos saisin seksiseuraa vain omasta navetastani.

3. Pullonpalautusautomaatit

Miksi pullonpalautusautomaattien täytyy pitää niin helvetinmoista ulinaa? Siinä on kuolema lähellä, kun krapulan luhistama ihmisraunio viimeisillä voimillaan raahautuu täyden pullokassin kanssa kauppaan ja yrittää vapisevin käsin tunkea satoja pulloja ja tölkkejä laitteeseen, joka parin sekunnin välein alkaa huutaa kuin palosireeni.

4. Hintatarrat

Onko liikaa vaadittu, että musiikkikaupat eivät lätkäisisi levynkansiin hintatarroja, joita on fyysisesti mahdotonta irrottaa ilman rumaa liimajälkeä – tai pahimmassa tapauksessa koko kannen tuhoutumista? Onko? Onko tosiaan? Perkele.

Esimerkki epäonnisen hintatarran asettelun
turmelemasta levynkannesta.

5. Limp Bizkit ja Behind Blue Eyes

Ei ole helppoa olla keski-ikää lähestyvä angstiteini. Herran vuonna 2003 maailman vanhin murrosikäinen Fred Durst päätti raiskata The Whon klassikon edestä ja takaa, ja vielä tänäkin päivänä tämän hirvittävän rikoksen jälkiin törmää ajoittain esimerkiksi NRJ:n kaltaisilla paskakanavilla. Keskinkertaisella pomppuhevillä maailmaa jo vuosia piinannut yhtye saattaisi käydä harmittomasta taustamöykästä, mikäli Durst ei olisi naurettava pelle, joka ei osaa laulaa.

Ylivoimaisesti hirveintä, mitä Durst on tehnyt, on tämä kuvottava cover-biisi, joka saa toivomaan, että covereiden tekeminen olisi lailla kielletty. Haagin kansainvälisen rikostuomioistuimen pitäisi tuomita mies vuosiksi vankeuteen tästä rikoksesta ihmisyyttä ja hyvää musiikkia kohtaan.

Ei kommentteja: